Laserbehandelingen

Veel gestelde vragen

Gemiddeld heb je 5 tot 8 laserbehandelingen nodig voor een definitief haarvrij resultaat. Wij raden aan de laserbehandeling iedere 5 weken te herhalen. Resultaten zijn duidelijk zichtbaar na de tweede of derde sessie. Voor een optimaal eindresultaat is het essentieel dat je het behandeltraject afmaakt.

Ja! Wij maken gebruik van de Diode ICE+XT 1600w laser. Deze laser fixeert zich op de proteïnes van het haarzakje. De warmte wordt ook geleidelijk opgebouwd, naar ca. 45 graden Celsius. Dit is een veilige temperatuur en wordt zelfs als aangenaam ervaren. Daarnaast beschikt de Diode ICE laser over een ICE kop, die verkoelt tot -8 graden. Het laseren is daardoor pijnloos. Het is onmogelijk dat lymfe- en zweetklieren beschadigen.

Bij Beautysalon Allermooist zijn wij gespecialiseerd in pijnloos laseren. Daarnaast maken wij gebruik van de beste laserapparaten die zijn goedgekeurd door de FDA en voldoen aan de laatste technologieën. De Diode ICE+XT 1600w laser beschikt over een ICE kop die verkoelt tot -15 graden. Dit in combinatie met een verkoelende gel én een ontspannen behandelkamer zorgt ervoor dat de laserbehandeling niet als pijnlijk, maar zelfs als ontspannend wordt ervaren.

De laserbehandelingen zijn in principe geschikt voor alle leeftijden. Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei nog maar net is begonnen en het lichaam nog volop nieuwe haartjes produceert. Het behandeltraject kan daardoor iets langer zijn. Wij behandelen vanaf de leeftijd van 18 jaar en ouder!

Ook een zongebruinde huid kan een laserbehandeling ondergaan. Dit komt doordat de laser zich op uiterst effectieve wijze richt op de proteïnen in het haarzakje en niet op het pigment van de huid. Je kunt dus ieder jaargetijde behandeld worden. Let op: het is raadzaam ca. één week voor en één week na de behandeling niet uitgebreid te zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. De huid moet simpelweg even tot rust komen.

Iedereen is welkom bij Beautysalon Allermooist, niemand wordt uitgesloten. Hoewel andere klinieken met andere laserapparaten werken die alleen geschikt zijn voor specifieke huid- en haartypes, werken wij met lasers die geschikt zijn voor alle huid- en haartypes. Jij bent dus altijd welkom bij Beautysalon Allermooist, ongeacht je huidtype, haartype, geslacht, achtergrond en leeftijd. Let op: hele lichte of grijze haren geleiden iets moeilijker de warmte naar de haarzakjes. Dit kan als gevolg hebben dat de haarreductie minder snel tot stand komt en dat er eventueel minder resultaat geboekt wordt en je hierdoor wellicht meer behandelingen nodig zal hebben.

Laserontharing is een definitieve ontharingsmethode. Een gelaserd haarzakje zal nooit meer nieuwe haren produceren en dus blijven de gelaserde haren weg. Wel is het zo dat het lichaam door medicatie, zwangerschap, overgang of andere hormonale veranderingen nieuwe haren aan kan maken. Mocht dit het geval zijn, raden wij aan om langs te komen voor een onderhoudsbehandeling. Vaak zijn een of twee behandelingen al genoeg.

Helaas kunnen wij geen garantie bieden, dit om de simpele reden dat ieder mens uniek is. De laser werkt op ieder persoon anders waardoor wij onmogelijk garanties kunnen geven op het aantal behandelingen dat nodig is dan wel het uiteindelijke resultaat. Het kan zelfs zo zijn dat de laser weinig of geen effect heeft op jouw haargroei. In dat geval is de kans aanwezig dan je non-responder bent. Ook dit soort gevallen kunnen wij helaas vooraf niet inschatten.

Er zijn een aantal contra-indicaties waar wij ons strikt aan houden en geen uitzonderingen in maken. Er mag niet gelaserd worden tijdens de zwangerschap, bij epilepsie, kanker, tijdens chemobehandelingen en als je een pacemaker hebt. Ook als je een huidaandoening hebt zoals bijvoorbeeld Psoriasis mag er geen gebruik worden gemaakt van de laserbehandeling.

Zoals je hebt kunnen lezen kom je niet in aanmerking voor een laserbehandeling tijdens de zwangerschap. Laseren na de zwangerschap is zeker mogelijk, maar uit ervaring raden wij dit vlak na een zwangerschap toch af. Dit omdat de hormoonhuishouding onrustig is. Geniet eerst van het gezin en laat je lichaam tot rust komen. Ben je van plan om na de zwangerschap te starten met laserontharing? Onze specialisten adviseren je graag over wat voor jou het beste plan van aanpak is rondom de zwangerschap en de laserbehandeling.

Het is niet mogelijk om over tattoos en piercings heen te gaan tijdens het laseren. Tijdens de behandeling zal de specialiste de tattoos afdekken zodat we hier niet overheen gaan met het laserapparaat. Eventuele piercings kunnen worden verwijderd of indien niet mogelijk, worden afgeplakt. Is de zone die jij wil laten laseren volledig bedekt met tattoos, dan is laserontharing dus helaas niet mogelijk.

Laserontharing en IPL-ontharing worden vaak met elkaar verward. Toch zijn het twee heel verschillende ontharingsmethodes, zowel op het gebied van veiligheid als doeltreffendheid. Bij IPL is het licht veel minder sterk dan bij een laserbehandeling, waardoor de haarzakjes enkel verzwakken en het resultaat dus slechts tijdelijk is, waardoor je meer behandelingen nodig hebt dan bij een laserbehandeling met de Diode ICE+XT 1600w laser. De laser zendt daarentegen een krachtig, meer selectieve, energiestraal uit die het haarzakje volledig vernietigt. Hierdoor is de behandeling ook echt permanent. Een IPL-ontharing is daarnaast pijnlijk en een laserbehandeling daarentegen niet.

Het laseren van de bikinilijn is geen enkel probleem tijdens de menstruatie mits er een tampon wordt gedragen. In de kliniek zijn tampons en vochtige doekjes aanwezig om jezelf voor de behandeling nog even op te frissen.

Permanente laserontharing werkt zeer goed op plekken met ingegroeide haren. Naarmate de haren geleidelijk aan worden vernietigd, zullen huidirritaties zoals ingegroeide haren op natuurlijke wijze verdwijnen.

Wij raden aan om de laserbehandeling elke 5 weken te herhalen. Naarmate de sessies vorderen, afhankelijk van de voortgang, kan deze periode verlengd worden. Naarmate de behandeling vordert wordt de groei van de rest van de haren vertraagd en worden de haren dunner en schaarser. Voor een optimaal eindresultaat is het belangrijk dat je het behandeltraject afmaakt.

Bij Beautysalon Allermooist werken we met de Diode ICE+XT 1600w laser. Een laserapparaat dat voldoet aan medische topkwaliteit en de hoogste eisen (FDA, TGA, CE, TÜV en ISO13485 gekeurd). De laser beschikt over een verkoelde ICE kop, welke koelt tot -15 graden. Hierdoor voel je niets tijdens de behandeling. Oftewel: een pijnloze ontharingsbehandeling met een definitief resultaat! Het is de meest geavanceerde laser op het gebied van ontharen in heel Europa. Onze laser kan namelijk gebruikt worden op alle huid- en haartypes. Wij hoeven niemand de deur te wijzen: iedereen is welkom voor laserontharing en een ontspannen en pijnloze ervaring.

Laserontharing is een pijnloze methode waarbij haar permanent wordt verwijderd. Bij laserontharing worden de haarzakjes vernietigd door middel van laserimpulsen, zodat er in dit gebied geen haargroei meer mogelijk is. Elke 5 weken onderga je een laserbehandeling en aan het eind van alle behandelingen ervaren de meesten permanente ontharing. Je haalt de huid niet meer open met scheermesjes, ingegroeide haren zijn verleden tijd en je hoeft geen scheermesjes en scheerschuim meer te kopen. Wat een opluchting!

 • Het gelaat (Bovenlip, Kin, Bakkebaard, Wangen, Hals)
 • Oksels
 • Bovenarmen
 • Onderarmen
 • Handen
 • Bovenbenen
 • Onderbenen
 • Tenen
 • Borst
 • Buik
 • Tepelhoven
 • Bikinilijn
 • Brazilian (gehele schaamstreek)
 • Billen
 • Bilnaad
 • Bovenrug
 • Onderrug
 • Nek

Definitief ontharen voor iedereen!

Ben jij ook zo klaar met scheren? Dan is het tijd voor een laserbehandeling! Dankzij laserontharing geniet jij van een definitieve gladde huid.